Applen iRadio-palvelu lähellä julkaisua

Usea lähde on raportoinut Applen edistymisestä oman musiikin streamaus-palvelun avaamisesta. Viime päivinä huhut ovat kiihtyneet ja iRadio palvelun huhutaan olevan esittelykunnossa WWDC-konferenssissa 10.6.2013.

Kolmesta suurimmasta musiikin julkaisijasta Apple on saanut sopimukset aikaiseksi Time Warnerin sekä Universalin kanssa. iRadio tulisi olemaan sidottu iTunesiin, mikä kuulostaisi sekä teknisesti että käytännöllisesti järkevältä. Kaikki iTunesin musiikki olisi siis streamattavissa?

Tämä tekisi Applesta heti yhden isoimmista pelureista musiikin streamaus-markkinoille. iTunesin käyttäjämäärät ovat moninkertaiset kilpailijoihin, mm. Pandoraan ja Spotify:n nähden. Lisäksi Apple kohdistanee palvelun voimakkaasti mobiililaitteillensa tarjoten suoraviivaisimman musiikinkuuntelupalvelun omalla alustallaan.

WWDC:n jälkeen 10.6. tiedämme varmasti enemmän tästäkin tulevasta palvelusta.

Asiasta raportoi mm. CNET

Tagattu: