Kuinka Ikea teki täydellisesti kohdennetun Youtube-mainosvideon

Huonekalujätti Ikea teki hiljattain malliesimerkin täydellisesti kohdennetusta Youtube-videosta.

Ikean huonekalut ja tarvikkeet ovat jo pitkään olleet DJ-piirien suosiossa. Mm. hyllyt ja pöydät ovat saatavilla monilla eri kokoonpanoilla ja monet valmiit osat ovat täydellisesti mitoitettu esimerkiksi vinyylilevyille ja soittolaitteille. Etenkin Expedit-hyllysarja on tuttu näky monen musiikinystävän olohuoneessa ja sitä on kehuttu DJ-piirien keskustelupalstoilla. Ikea on todennäköisesti ollut pitkään tietoinen tästä pienestä mutta aktiivisesta ja harrastukseensa intohimoisesti suhtautuvasta käyttäjäryhmästä.

Eräs DJ-blogi, DJ Techtools kirjoitti erään suosituimmista artikkeleistaan nimenomaan Ikean huonekaluista ja kuinka niistä voi koota unelmien DJ-soitinpöydän (Lue artikkeli täältä – How To: Create a Professional DJ Booth from IKEA Parts). Artikkeli oli erittäin yksityiskohtainen ja kuvasi osittain vaihe vaiheelta pöydän rakentamista aina osion hintoihin asti. Lopussa oli vielä esimerkkikuvia sivuston keskustelupalstan jäseniltä. Ikea varmasti huomasi tämän blogikirjoituksen ja julkaisikin tämän vuoden helmikuussa Youtubessa DJ:lle suunnatun mainosvideon :

DJ Techtools noteerasi mainoksen blogissaan, luonnollisesti (http://www.djtechtools.com/2013/02/06/video-ikea-makes-a-dj-targeted-commerical/). Video, kuten DJ Techtoolsin artikkelikin on erittäin yksityiskohtainen laite- ja musiikkimäärien kuvauksissa ja synnyttää musiikin harrastajille mielikuvia “täydellisestä musiikkihuoneesta”.

Ikean mainos on hyvä esimerkki ensinnäkin Youtube-mainosvideosta mutta myös yhden pienen asiakasryhmän tuntemisesta ja huomioimisesta. Monet musiikin kuuntelijat ovat intohimoisia harrastuksensa suhteen ja ovat valmiita käyttämään paljonkin rahaa jos kohde tuntuu oikealta. Tämä osoittaa myös miten yritys voi pysyä hyvin hereillä, kuunnella ja reagoida internetissä tapahtuvaan jatkuvaan keskusteluun. Asiakkaita kannattaa kuunnella.

Tagattu: