Miksi kaikkien yrityksien pitää olla Facebookissa 2013

Facebookista ja miksi sinne pitäisi liittyä on rummutettu yrityksille jo monta vuotta. Listaan viisi syytä sille miksi aihe on edelleen ja jatkuvasti ajankohtainen.

1. Jos et itse liity, joku muu tekee sen puolestasi

Sosiaalinen media tuottaa joka päivä, tunti ja minuutti ulos valtavan määrän dataa: Kuvia, paikkatietoa, linkityksiä ja kaikkea mahdollista. Kukaan henkilö tai yritys ei voi välttyä tältä. Facebookissa ihmiset haluavat viestiä missä he kulkevat ja asioivat.

Jos joku ihminen haluaa merkata itsensä paikkaan mitä ei virallisesti siellä ole, hän luo sen. Tässä tapauksessa Facebookiin ilmestyy geneerinen paikka, johon muutkin ihmiset voivat merkata itsensä. Paikka saa karttasijainnin ja alkaa elää elämäänsä. Jos joku yrityksen työntekijä haluaa merkata itsensä työpaikkansa työntekijäksi ja tätä virallista sivua ei ole, syntyy Facebookiin jälleen uusi sivu joka ei ole kenenkään hallinnassa.

Ylläolevat esimerkit eivät ole yrityksille toivottavia. Itse asiassa ne eivät ole toivottavia kenenkään näkökulmasta katsottuna. Kaikki hyötyvät aidosta kanssakäymisestä ja paikkansa pitävästä informaatiosta. Kaikelta tältä välttyy jos yritykselle on luotu Facebook-sivu karttatietoineen. Kannattaa heti sivua luotaessa käyttää aikaa siihen että kaikki yrityksen tieto on oikein ja ajan tasalla. Jos virallinen sivu on olemassa, työntekijät voivat halutessaan merkata itsensä virallisen sivun edustaman yrityksen työntekijöiksi, jolloin yrityksen sivu kerää hyödyn työntekijöidensä aktiivisuudesta.

2. Facebook on oma maailmansa

“Jos sitä ei ole Facebookissa, sitä ei ole tapahtunut”. Vitsinä käytetty lause pitää koko ajan entistä enemmän paikkaansa. Varsinkin tapahtumienjärjestäjät eivät voisi kuvitellakaan jättää tapahtumaansa Facebookin ulkopuolelle. Mielestäni yrityksien pitäisi ajatella samoin. Jos yritystä ei ole Facebookissa, siitä ei ole Facebookissa yhteystietoja, ei valokuvia, ei tarjouksia, ei tapahtumia, ei työntekijöitä. Jos yritys ei itse luo mahdollisuutta kenenkään tutustua tai suositella sen palveluita, ei sitä tee kukaan muukaan. Ja jos tekee, se ei todennäköisesti näytä siltä kuin pitäisi.

3. Facebook ei ole oma maailmansa

Facebook linkittyy jatkuvasti muihin sivustoihin ja koko ajan uusin tavoin. Tykkää-napin lisäksi olemme saaneet mm. Facebook-tunnuksilla sisäänkirjautumisen ja kommentoinnin. Facebook osti Instagramin mikä tulee varmasti näkymään entistä enemmän Facebookin puolella. Twitteristä, Pinterestistä ja muista sosiaalisista medioista tulevat julkaisut näkyvät päivittäin Facebook-virroissa.

Facebookin käyttäminen omissa verkkosivuissa yleistyy ja helpottuu koko ajan. Voisiko kukaan enään kuvitellakaan nettisivua ilman tykkää-nappia? Ja jos tuon askeleen on jo yrityksen nettisivullensa ottanut, minkä takia jättäisi tekemättä Facebook-sivua? Kaikkia viestintäkanavia kannattaa käyttää, jokaista tavallaan.

4. Verkostoituminen

Vihaan verkostoituminen-sanaa, mutta se toimii edelleen puhuttaessa Facebookista. Facebookissa verkostoidutaan ja hyödynnetään verkostoja markkinoinnissa, tiedottamisessa ja aidossa kanssakäymisessä.

Tuliko kauppaasi uusia tuotteita? Laita kuva niistä. Muuttiko liikkeesi? Päivitä osoitteet ja informoi ihmisiä asiasta.

Paikkatiedon lisääminen verkostoi sivun myös siihen tarkkaan paikkaan oikessa maailmassa. Lähellä olevat paikat näkyvät hakutuloksissa ja paikkoja selatessa viereisiin kohteisiin lisätyt sivut hyötyvät.

Jo aiemmin mainittu työntekijöiden linkittäminen työnantajan sivuun on tehokas tapa sitoa ihmisiä ja heidän kavereita tiettyyn verkostoon. Kannattaa ajatella samalla tavalla myös yhteistyökumppaneiden kohdalla. Facebook-sivu voi tykätä ja mainostaa muita sivuja, miksei tätä tekisi myös yhteistyökumppaneiden kanssa.

Facebookia voi käyttää myös asiakaspalvelukanavana mutta sen kanssa kannattaa olla varovainen sillä kaikki virroissa liikkuva tietohan on julkista. Sivu voi lähettää yksityisviestejä, mutta niiden käyttöä asiakaspalvelutilanteissa en suosittele. Facebook on yksityinen yritys ja kannattaa harkita kuinka paljon yrityksen toimintaa ja viestintää sinne siirtää muista kanavista.

5. Facebookia on helppo käyttää

Tekstin ja valokuvien lisääminen nettiin ei ole ikinä ollut näin helppoa. Facebook on käyttöliittymältään mielestäni paras nettisivusto; kaikki toimii niinkuin etukäteen ajattelisi.

Etenkin valokuvien ja kuvagallerioiden tekeminen on naurettavan helppoa. Kuvat voi ladata suoraan digikamerasta Facebookiin jolloin ne pienentyvät sopivaan kokoon automaattisesti. Suurin osa sivustonhallintajärjestelmistä ei vieläkään tee tätä yhtä tehokkaasti kuin Facebook. Sama pätee videoiden lisäämiselle.

Linkkien, sivujen ja kuvien jakaminen sekä suosittelu on helppo ja tehokas tapa luoda sisältöä Facebook-sivulle eikä enempää välttämättä edes tarvitse sivunsa eteen tehdä. Riittää että pysyy silloin tällöin aktiivisena ja yritys ylipäätänsä on oikean näköisenä edustettuna. Sosiaalinen media yleensä hoitaa itse loput.

Tagattu: